TRAINING VOOR MINDER- OF INVALIDE HONDENBEZITTER

 

Bij ons is ook voor u de hondentraining toegankelijk.

Bij "Aan de Voet" kunt u wel terecht als u minder goed ter been bent. Voor de mindervalide of invalide medemens hebben wij een speciaal betegeld gedeelte voor de kantine waar u met uw rolstoel of  ander hulpmiddel terecht kunt.

Trainingen zoals: puppytraining, training basisgedrag huishond en zelfs een vorm van recreatieve training (wendingen, sprongen, apport, tillen, dragen, vasthouden) op basis van clickertraining, zijn heel goed aan te leren. Op deze wijze kunt u ook het trekken aan de lijn of ander probleemgedrag van de hond afleren.

Afhankelijk van de mate van uw handicap wordt er een op uw wensen afgestemd trainingsprogramma doorlopen.

   

De training vindt plaats volgens afspraak.

danielle herder sta.jpg (29561 bytes) Danielle.jpg (83216 bytes) gl.jpg (36654 bytes)

Bij deze training kunnen wij hulpmiddelen gebruiken zoals de Halti of de Gentle Leader, zoals hier te zien is bij Celly, de Duitse Herdershond van DaniŽlle. De Gentle Leader is een band om de snuit van de hond, waardoor deze bij juist gebruik niet meer kan trekken in een voorwaardse richting. Ook ideaal voor een hondenbezitter met rugklachten.

Met een Gentle Leader werken vereist training omdat dit niet geheel zonder gevaar voor blessureīs voor de hond is. Hoewel in de winkel vaak gewoon te koop, ga niet zomaar over op het gebruik van dit hulpmiddel. Laat u begeleiden door een trainer om leed, door foutief gebruik, bij de hond te voorkomen.

De Gentle Leader is niet, zoals veel mensen denken, een soort muilkorf. U ziet op de linkerfoto dat dit absoluut niet het geval is. Celly kan tijdens het dragen van de Gentle Leader blaffen, voedsel aannemen, drinken en indien dit nodig zou zijn, zichzelf verdedigen.

Informatie bij Paul de Vijlder.

 

Er is natuurlijk ook altijd de mogenlijkheid om in de groep mee te trainen.